Dim Mak/Ölüm Dokunuşu /Part-2




Dim Mak/Ölüm Dokunuşu /Part-2

PART-2

Fiyat değişikliğini udemy kampanya dahilinde otomatik olarak azaltma yetkisine sahiptir, haliyle fiyat değişiklikleri bizim kontrolümüzde değildir.

Not: 10.Derste materyal olarak  sinir sistemi üzerine doküman yüklemiştir.

Bazı noktalar kasların veya sinirlerin geçici olarak kapanmasına neden olur; bu da saniyeler, dakikalar veya hatta saatler sürebilen fiziksel sakatlıklara neden olur. Örneğin, bir dövüş sanatçısı bacağını vurarak bir tekmeyi bloke ederse, bu blok tekmeyi durdurur. Dövüş sanatçısı blok yaparken bacağındaki birkaç baskı noktasından birine vurursa, grev sadece tekmeyi durdurmaz, aynı zamanda bacaktaki kas fonksiyonunu durdurur. Bacağın üzerine belirli noktaların vurulması, bacağın kaslarının zayıflamasına, bazen de vücudun ağırlığını artık destekleyemediği noktaya neden olur. Bazı baskı noktaları uzuvları geçici olarak devre dışı bırakır. Bazı noktalar bilinç kaybına neden olabilir. Diğerleri nefes almayı durdurabilir.

Ölüm dokunmatik (veya Ölüm-noktalı çarpıcı ) Herhangi atıfta dövüş sanatları vücudun belirli bölgelerine hedefleyen ölümcül güç daha az görünüşte kullanarak öldürmek için tanınmış tekniği.

Olarak bilinen kavram loş mak ( basitleştirilmiş Çince : 脉点 ; geleneksel Çin : 點脈 ; pinyin : diǎnmài ; Jyutping : dim 2mak 6 ; anlamıyla: "Basın arter"), alternatif olarak diǎnxué ( basitleştirilmiş Çince : 点穴 ; geleneksel Çin : 點穴 ) yıllara kadar uzanan geleneksel Çin tıbbı akupunktur . Kullanımı hikayeleri genellikle bulunan Wuxia tarz Çin dövüş sanatlarıkurgu. Çin mak saldırı teknikleri ile bilginin gizli gövde olarak tasvir edilir basınç noktaları ve meridyen , etkisiz hale ya da bazen, bir rakip hemen ya da gecikmeli ölümüne neden olmak için bahsedilen. Belirli koşullar altında bilinen basınç noktalarına uygulandığında travma orantısız feci sonuçlara neden olabileceğini teyit edilmiş olmasına rağmen küçük bir bilimsel ya da tarihsel kanıtlar, bir dövüş sanatları "ölüm dokunarak" için vardır. Kommosyo kordis , örneğin, kalp durması yol açan bir kalp atışı döngüsü sırasında kritik bir zamanda, doğrudan kalp (prekordiyal bölge) üzerinde bölgeye bir darbe sonucu meydana kalp ritminin bir sıklıkla ölümcül bozulma olduğunu.

Olarak bilinen kavram hurma titreşimli Çin dövüş sanatları ile kaynaklanır Neijing başa ( "dahili") enerji teknikleri qi enerjive türüne kuvveti ( jin kullanılır). Bu "kısmı psişik ve parça titreşimli bu enerji daha sonra bir dalga haline odaklı bir teknikle" olarak tasvir edilmiştir.

Fazla güç gerektirmeyen özellikle kadınlar için uygulanan bir eğitim sistemidir.

Terimi İngilizce çeviri Amerikan eksantrik tarafından "Ölüm Dokunma" yanında reklamı zaman sayısız dövüş sanatçıları, 1960'larda başlayan gerçekte tekniği uygulamak için iddia Kont Dante .

1985 yılında, bir makale Siyah Kuşak dergisinin ölüm iddia Bruce Lee 1973 yılında "diye önce onun yıkılmasına birkaç hafta alınan Dim-Mak grevi gecikmiş tepki" neden olmuş olabilir. Diğer yazarlar da Lee'nin ölümü nedeniyle (yaklaşık bir makale yanında "titreyen palmiye tekniği" ile olabilir söylediler fo Cai li eğitmen Wong Doc-Fai "o loş mak gerçekte var yok etkisi) ve yine birkaç seçme öğretilir kung fu uygulayıcıları." A 1986 kitap qi tanımlar dim mak "gizli özel biri" olarak kanat chun . Ancak bu husus tespit edilmez Ving Tsun kin kut ve geleneksel uygulayıcıları Ving Tsun ( wing chun ) konuda hiçbir duruş almak.

1990 civarında, Taika Seiyū Oyata tarzını kurdu Ryu-te "içeren basınç noktası mücadele" ( Kyūshojutsu ). 1990'larda, karate eğitmeni George Dillman içeren bir stil geliştirdi kyūshojutsu , Onu tanımlayan bir terim dim mak . Dillman sonunda geliştirilen sahip olduğunu iddia eden kadarıyla gitti qi fiziksel temas olmaksızın çalışmak saldırıları tabanlı ( "no-touch nakavt" teknikleri), üçüncü taraf soruşturma ayağa vermedi ve sonuç hileli olarak suçlandı bir iddia.

Ayrıca, 1980'lerin sırasında, Erle Montaigue (1949-2011) üzerine kitap ve talimat birçok video yayınladı dim mak ile Paladin Press. Montaigue "ilk batılı içinde 'Usta' derecesini verilecek olduğunu iddia Taijiquan Montaigue kendi hesabına göre 1985 Master Wang Xin-Wu tarafından verilen," loş mak geleneksel eski Yang stili bir yönüdür Taji Quan hangi o mayıs ayında ölen Çan Yiu-chun denilen bir ustadan 1978 yılında öğrenmeye başladı iddia ediyor. Montaigue bu adam doğrulamak için onun varlığı zorlaştırır yasadışı göçmen olduğunu belirtti. Erle sonradan kalan "öğrenilmiş qi ait -disruptive" formlarını wudang shan 1995 Paladin Basında Liang Shih-kan gelen konusuyla ilgili diğer başlıklar vardır dim mak bir ile (2002) Kelly (2001) ve Walker ve Bauer dahil, her iki Montaigue tarafından

Dim mak bir tür haline gelmiştir kamp dövüş sanatları filmlerinin tür dışında da tanınan bir popüler kültür öğesi. Gelen Thomas Pynchon'ın 'ın roman Vineland , öncülerinden kullanıldığı bir yıl sonra rakibi öldürür 'titreyen Palmiye Ölüm dokunun' kullanır. TV dizisi olarak Quincy, ME , "Ölüm Dokunuş" başlıklı 1977 bölüm olan esrarengiz ölümü bir sonucu olduğu tespit edilmiştir Bir savaş sanatları film yıldızı özellikleri loş mak on gün önce kendisine karşı saldırı. İngiliz dizileri kurşun karakteri Gangsters (1978) o dokunulduğunda sonra ölüm dört gün meydana gelen benzer bir saldırıyı kullanarak işe katil 'Beyaz Şeytan' tarafından öldürüldü. Dan Brown 'ın roman Inferno 'Dim Mak' olarak tekniğini açıklayan bileğindeki baskı yaparak bir koruma faaliyeti engelleyen bir karakter göstermektedir. Komedi filmde Keçi Stare Erkekler , George Clooney 'nin karakteri onsekiz yıl yaklaşık bir durumda" Death, ileride bilinmeyen bir noktasında ölüme neden olan bir 'hafif musluğu' Touch ile vurulmuş iddia sonra".

Gelen Uzay Yolu evrenin Vulcan sinir tutam sıklıkla hedef bilinçsiz hale getirilmesi için bir basınç noktasına basınç uygulanması için bir öldürücü olmayan bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Gelen Doktor , Üçüncü Doktor çeşitli vesilelerle Venusian aikido ustası olarak kendini tanımlayan, onu Vulcan sinir tutam benzer bir şekilde rakiplerini hareketsiz sağlayan yumruk yumruğa mücadele onun eşsiz formuna tekabül etmektedir. Cisimleşmelerinden Doktor sadece bazı yan ürün materyal açıkça Venusian aikido geldiğinin sonradan Doktorların savaş becerilerini tanımlar rağmen, el-göğüse muharebe uzmanlık değişen derecelerde göstermiştir.

  • In Kung Fu Panda film serisi, Po tarafından kullanılan Wuxi parmak tutuşu tekniği Dim Mak şeklidir. Aynı şekilde, cani Tai Long ve akıl hocası Ugvey hem rakibi felç etmek Sinir grev saldırı kullanır.

  • In Avatar serisi, Ty Lee Dim Mak şeklidir içinde Ki-Engelleme denilen kullanılan Last Airbender: Avatar . Kavga stili tekrar sokulur Korra Efsanesi Equalists birincil mücadele tarzı olarak.


Nevro & Vital Baskı Noktaları

Url: View Details

What you will learn
  • Sinir ve Damar baskı noktaları

Rating: 4.6

Level: Expert Level

Duration: 1 hour

Instructor: Bulent Cetin


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of course-link.com.


© 2021 course-link.com. All rights reserved.
View Sitemap