Agile Fingers - Crește viteza de tastare




Agile Fingers - Crește viteza de tastare

Probabil te întrebi de ce să înveți tastarea rapidă? La fel de bine te poți întreba de ce să faci un lucru mai repede și mai bine. Pentru că ai de câștigat – timp în primul rând, iar dacă ajungi să câștigi timp, sigur economisești bani și energie ? De ce să te chinui să scrii ceva la calculator timp de o ora, tastând cu două degete, când poți redacta același text în numai 10 minute, dacă înveți metodă de dactilografiere rapidă?

Cursul de dactilografiere pe care ți-l propun este ideal dacă viteză de tastare este sub 30-35 de cuvinte pe minute. 

După acest curs vei scrie mult mai repede, îți vei dubla sau tripla viteză de scriere la calculator, laptop, tabletă etc, învățând o tehnică profesionistă, care urmărește creșterea vitezei în paralel cu reducerea efortului de scriere, prin crearea reflexelor și folosirea unei poziții corecte la scris. Metodă prezentată în curs se numește metodă „oarbă”. Ea presupune tastarea fără privirea tastelor și este regulă de aur a acestui curs. În engleză, această metodă se numește „touch typing”.

Dacă vei face câte 2-3 lecții săptămânal, vei scrie la tastatură mult mai ușor și mai repede decât scrii de mână. Și nu vei mai privi deloc tastele. Indiferent de tastatura și limba pe care alegi să o înveți, dactilografierea îți va aduce avantaje toată viața!

Conținutul acoperă 4 arii principale:

  • Structura tastaturii: în care vei afla liniile de bază ale tastaturii, poziția inițială a degetelor de pe tastatură și modul de mutare a acestora prin taste pentru a tasta foarte rapid și eficient.

  • Simboluri & Numere: unde vei învăța cum să introduci numere și simboluri folosind aceleași reguli și principii în secțiunea anterioară, ar trebui să fie ușor.

  • Practica: aceasta este cea mai importantă secțiune, voi adăuga și menționa alte instrumente, cum ar fi site-uri web și software online, care te vor ajuta în a practica tastarea rapidă.

  • Recomandări: note generale și sfaturi care te vor ajuta să tastezi cât mai rapid și corect.

Voi îmbina în cadrul cursului conținut video cu text și imagine, întrucât îmbinarea metodelor asigură receptivitate și asimilare mai ridicată a informației. Cu o varietate de resurse de a alege, cu sfaturile și resursele pe care le menționez, cele mai grele cuvinte și texte vor deveni ușor de tipărit. Te asigur că dacă vei urma toate exercițiile din acest curs, viteza ta de scriere va fi de cel puțin 60 de cuvinte pe minut și, desigur și mai mult. Totul depinde de tine! ?

La finalul cursului, vei fi capabil să:

  • Să tastezi cu 10 degete fără control vizual în redactorul textual cu o viteză nu mai mică de 60-100 simboluri pe minut.

  • Să mărești independent viteza de dactilografiere pănă la 150-400 simboluri pe minut, într-o perioadă foarte scurtă.

Nu încerca să parcurgi cursul însă prea repede. Trebuie să treacă noaptea pentru că reflexele să se formeze. Metoda se bazează pe crearea de reflexe neuropsihice (când scrii de mână, nu te întrebi cum se scrie litera „a”). 

  • Nu te grăbi când tocmai ai început să înveți. Accelerează numai atunci când degetele atinge cheile corecte din obișnuință.

  • Ia-ți timpul când tastezi pentru a evita greșelile. Viteza se va ridica în timp ce progresezi.

  • Scanează întotdeauna textul cu un cuvânt sau două în avans.

Cui se adresează acest curs:

  • Elevi care doresc să-și facă temele și să scrie rapid eseuri

  • Oricine care are un rol ce implică dactilografierea unor volume mari de text: Asistent manager, traducător, cercetător ... etc

  • Oricine dorește să crească viteza de scriere

  • Toate vârstele

Tastează mult mai ușor și mai rapid!

Url: View Details

What you will learn
  • Tastare cu 50-60 cuvinte/minut
  • Tastare fără a privi tastatura
  • Rapiditate in dactilografiere

Rating: 4.9

Level: Beginner Level

Duration: 35 mins

Instructor: Monica C


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of course-link.com.


© 2021 course-link.com. All rights reserved.
View Sitemap