Catia V5 CAM | Sıfırdan CNC Torna & Freze Programlama
Catia V5 CAM | Sıfırdan CNC Torna & Freze Programlama
Catia V5 Machining, Catia V5 içerisinde bulunan CNC tezgahları için gerekli olan makine programlarının çıkarılmasında, parçaların talaşlı imalat yöntemleri ile işlenmesinde kullanılan gelişmiş bir imalat ortamıdır. Kısacası Catia V5 programının CAM, yani bilgisayar destekli imalat çözümüdür. İçerisinde tornalama, frezeleme, gelişmiş yüzey işleme, katmanlı imalat gibi birçok alt modüle ayrılır. Bu eğitimde de Catia V5 CAM ortamını işliyor olacağız. Umarız hazırladığımız bu eğitim sizlere faydalı olur, eğitimde görüşmek üzere!
Bilgisayar destekli imalat (CAM), iş parçalarının imalatında takım tezgahlarını ve ilgilileri kontrol etmek için yazılımın kullanılmasıdır. CAM, planlama, yönetim, nakliye ve depolama dahil olmak üzere bir üretim tesisinin tüm operasyonlarında yardımcı olmak için bir bilgisayarın kullanımına da atıfta bulunabilmektedir. Birincil amacı, bazı durumlarda yalnızca gerekli miktarda hammadde kullanan, aynı zamanda enerji tüketimini de azaltan daha hassas boyutlar ve malzeme tutarlılığına sahip daha hızlı bir üretim süreci, bileşenler ve takımlar oluşturmaktır. CAM, bilgisayar destekli tasarımdan (CAD) ve bazen bilgisayar destekli mühendislikten sonra gelen bilgisayar destekli bir süreçtir. Çünkü CAD'de oluşturulan ve bilgisayar destekli mühendislik ile doğrulanan model, daha sonra takım tezgahını kontrol eden CAM yazılımına girilebilmektedir. Bir CAM aracı genellikle bir modeli söz konusu makinenin bir diline, tipik olarak G-kodlarına dönüştürür. Sayısal kontrol, işleme araçlarına veya daha yakın zamanda 3D yazıcılara uygulanabilmektedir.
Talaşlı imalat, önceden tasarımı ve konstrüksiyonu yapılan, imalat süreci belirlenen makine elemanının, imalat sürecine uygun talaşlı imalat tezgahlarında, belirlenmiş kesici takımlar ile kesme operasyonuna tabi tutularak şekillendirilmesini kapsayan imalat yöntemidir. Talaşlı imalat, kesici takım ve/veya iş parçasının birbirlerine göre izafi hareketi ile iş parçası üzerinde, gerilim oluşturarak gerçekleştirilir. Bir malzemeye istenen özellikleri kazandırmak (yüzey, şekil ve boyut) için bir takım ve güç kullanılarak yapılan, iş parçası üzerinden tabaka şeklinde malzeme kaldırma işlemine talaşlı imalat denir. Ayrılan malzeme tabakasına da talaş denir. Talaş tipi, kullanılan kesici takım geometrisi, ilerleme ve işlenen malzemeye göre farklılıklar gösterir. Alın tornalama, punta deliği delme, pah kırma, kademeli tornalama, düzlem yüzey frezeleme, eğik yüzey frezeleme, kanal frezeleme, tırtıl açma, vida açma, vs. talaşlı imalat çeşitlerindendir.
Tasarımlarınızı İmalata Geçirmeyi Catia V5 CAM (Machining) ile Öğrenmeye Başlayın! | Talaşlı İmalat | CAD/CAM/CNC
Url: View Details
What you will learn
- Catia V5 CAM ile imalatı öğreneceksiniz.
- CAM mantığını öğreneceksiniz.
- Talaşlı imalat yöntemlerini öğreneceksiniz.
Rating: 4.56944
Level: All Levels
Duration: 10 hours
Instructor: Havacılık Akademi
Courses By: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
About US
The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of course-link.com.
View Sitemap