Yeni Başlayanlar için Astroloji : Ay'ın Menzilleri (Fazları)




Yeni Başlayanlar için Astroloji : Ay'ın Menzilleri (Fazları)

***

      Eğitimin İlk Yayınlanma Tarihi: Ekim 2021

                                                                                  ****

Ayın burçlar kuşağında bir baştan ötekine yirmi sekiz günde kat ettiğini görerek Arap bilgeler, Hintli astrologlar Ay’a yirmi sekiz konak bağışlamışlardır. Bunlar sekiz küreye sabitlenmemiştir, bundan ötürü değişik burçlar ile yıldızlardan başka başka adlar ile nitelikler alırlar. Böylece Ay dolaştıkça onlar aracılığı ile başka başka erkler, güç etkiler alır. Ancak İbrahim Hakkı’ya göre bu konakların her biri on iki derece, bir dakika, yaklaşık yirmi altı saniye içerir. Öncü burçların 0.13.26 – değişken burçların 4.17 ve sabit burçların 9.21 derecelerinin kesit noktalarında aranır. Her derecede Ay 2 saat kalır ki ay her bir dereceyi 2 saatte kat etmektedir.

Ayın menzilleri; Ay’ın durakları, konakları anlamına gelmektedir. İbn Arabi, Fütuhattı Mekkiyye adlı eserinde Ay’a yukarıda da bahsettiğimiz üzere 28 farklı konak belirlemiş ve her konağı Arap Harflerinden bir harf ile eşleştirmiştir. 28 farklı menzili Hurufu Mukat, yani Kur’an harfleri arasındaki bağlantıdan yola çıkarak sınıflandırmıştır. Hicri Takvimde, yani Kameri Takvimde de her gün Arap Alfabesinden bir gün ile eşleştirilmiştir. Ebced hesabında her harfin rakamsal bir karşılığı olduğundan bu eşleştirmeler dikkate alınarak hazırlanan tablolar ile harfler arasında matematiksel bir bağlantı söz konusu olduğu görülmektedir.

Ay’ın burçtaki menzilini tespit etmek isteyen kişi en basit yoluyla Hicri Takvimin günlerini, ilk harf Elif harfinden başlayarak son harfe kadar sınıflandırdığında İbn Arabi’nin menzili şifrelediği harf, o menzilin eşleştiği güne denk gelecektir. Akabinde Miladi Takvimde o gün karşılığına bakabiliriz.

Osmanlı, Arap ve Vedik astrolojisinde de sıklıkla kullanılan Ay’ın menzilleri, isimlerini çevresinde bulunan sabit yıldızlardan almışlardır. Bu yıldızlar, Ümmül Esma veya Ekber el Hüsna olarak isimlendirilmişlerdir. Ay’ın menzilleri ilmi Keldanilerden, Mısırlılara onlardan Araplara geçmiştir ve böylece devam etmiştir. Pers astrolojisinde de sabit yıldızlar önem teşkil etmektedir ve Ay’ın menzillerinin okunması ile arasında bir ilişki söz konusudur.

Ay'ın Menzillerinin nasıl tespit edileceği ve bu tespit sonrasında Ay, belirlenen menzile ulaştığında yayılan tecelli

Url: View Details

What you will learn
  • Ay'ın menzillerinin, duraklarının göksel etkilerinin neler olduğunu
  • İbn Arabi'nin Ay'ın Menzilleri Öğretisi
  • İbn Arabi'nin Yöntemiyle Ebced Hesabı Kullanılarak Ay'ın Menzilinin Bulunması

Rating: 5

Level: All Levels

Duration: 5 hours

Instructor: Orhan Oğuz YILMAZ


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of course-link.com.


© 2021 course-link.com. All rights reserved.
View Sitemap