Proteus (ISIS-ARES) ile Elektronik Devre Tasarımı ve CCS C




Proteus (ISIS-ARES) ile Elektronik Devre Tasarımı ve CCS C

Kursumuzun ilk bölümünde temel elektronik konular hakkında bilgi verilmiştir. Elektronik devre tasarımı alanında en çok kullanılan programlardan olan PROTEUS ile kendi devrelerinizi tasarlayabilir, simülasyonunu yapabilir ve baskı devre oluşturarak profesyonel baskılar yapabilirsiniz. ISIS ile elektronik devre çizimi gerçekleştirilir ve çizilen devrenin analizi de yapılabilir. ARES programında manuel baskı devre yapılabilir.Aynı zamanda ISIS programında çizilmiş olan devre ARES ortamına aktarılarak baskı devre çizimi gerçekleştirilebilir.  Kurs içeriği temelden ileriye doğru sıralanmıştır. Zamanla yenilikler ve yapılan projeler sisteme yüklenecektir.


“Proteus” programı, temel olarak elektronik tasarım için kullanılan sahipli bir yazılımdır. Genellikle elektronik tasarım mühendisleri ve teknisyenler tarafından baskılı devre kartı üretimi(PCB), teknik resim ve elektronik baskı yapmak için kullanılır. Bu kadar sıklıkla kullanılmasındaki en önemli etkenlerden birisi basit bir arayüz yapısının olmasıdır. Hem paradan hem de zamandan tasarruf ederek karmaşık elektrik devrelerinin çözümünü kolaylıkla yapabilirsiniz. İngiltere’deki LabCenter Electronics Ltd tarafından geliştirilen program İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Çince dillerini desteklemektedir.

Proteus’un biraz daha iç yapısına bakacak olursak iki alt programdan oluştuğunu görürüz. Bunlar sırası ile ISIS ve ARES‘dir.

ISIS Nedir?

ISIS, elektronik devre şemalarını istediğimiz zaman çizebileceğimiz bir programdır. Çizilen devrelerin simülasyonunu yapma, analizlerini gerçekleştirme şansı sunar. Özellikle günümüzde popüler hale gelmiş olan “Arduino” tasarımını ISIS aracılığıyla da yapmanız mümkün.


ARES Nedir?

ARES, baskı devre çizimini yapan yani “PCB” olarak adlandırdığımız kartların çizimine olanak sağlayan bir programdır. ISIS‘da çizmiş olduğunuz devreleri aynı zamanda ARES‘e aktararak ARES üstünden devrenin gerekli düzenlemelerini yapabilirsiniz. Başka bir opsiyon olarak da ARES üstünden sıfırdan başlayarak devre çizimlerinizi manuel bir şekilde oluşturabilirsiniz.


Proteus Nerelerde Kullanılır?

  • Elektronik Devre Tasarımı

  • Elektronik Devre Analizi

  • Baskı Devre Tasarımı(PCB)

  • Grafik Tabanlı Simülasyon

  • Mikroişlemci Tabanlı Projelerin Simülasyonu

Elektronik Devre Tasarımı,ARES,ISIS, ARDUINO, ELEKTRONİK,CCS C ile PIC Programlama, Arduino ile Devre tasarımı

Url: View Details

What you will learn
  • Temel Elektronik
  • ISIS KULLANIMI VE DEVRE TASARIMI
  • DİJİTAL DEVRE TASARIMLARI

Rating: 4.43333

Level: Intermediate Level

Duration: 36 hours

Instructor: AKIN KAHRAMAN


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of course-link.com.


© 2021 course-link.com. All rights reserved.
View Sitemap